Paragnost Daan Akkerman

Uitnodiging  Symposium
"Inwijdingen in het Inca Sjamanisme, Talentenspel, Aura, Chakra & Healing, Kriya Yoga training en praktische oefeningen”.


Symposium in twee weekenden 7, 8 maart en 5,6 sept. 2020 door 6 gastdocenten bij Yoga Centrum NovaStrada (Aan de Vaart 12 9301 ZH Roden)

Er zijn per weekend 4 dagdelen steeds van 10:00 uur tot 13:00 uur en van 14:00 uur tot 17:00 uur. Tussen 13:00 en 14:00 uur is er een uitgebreide vegetarische en biologische lunch. Koffie/Thee/water met iets lekkers is het hele symposium door verkrijgbaar. Tussen de trainingen door is er één pauze van ca.15 minuten per dagdeel. In totaal 8 dagdelen door 6 gastdocenten met 4 thema’s.


Aura, Chakra en Healing “Hoe genees ik?”

Programma:

7 maart 2020 10:00 uur tot 13:00 uur en

5 sept. 2020 10:00 uur tot 13:00 uur zal de ochtend worden waargenomen door gastdocent: Daan Akkerman.

Over Daan Akkerman

Dit Symposium zal Daan Akkerman als ervaren aura-reader, paragnost, trance-medium sinds 1981 de cursisten zoveel mogelijk praktisch leren omgaan met aura en chakra healing. Daarnaast is Daan voorzitter van Stg Esoterisch Genootschap Nederland. Daan Akkerman is geboren en getogen te Westerlee (Groningen). Hij oefent zijn praktijk als paragnost uit op verschillende locaties in Nederland en in het buitenland. Als kind zag hij al aura’s en had ook andere paranormale ervaringen. Hij was er zich niet van bewust dat anderen dit niet zagen. Ook deed hij toen vaak spontaan voorspellingen die eigenlijk altijd uitkwamen. Deze gave heeft hij benut en verdiept. Vele mensen zijn inmiddels bij hem op consult geweest. Mensen van alle rangen en standen zoals: ministers, commissarissen van de Koning(in), groot industriëlen, artsen, professoren en beroemde artiesten etc. uit Nederland, Duitsland, Turkije en uit vele andere landen, hebben hem al geconsulteerd.


In dit symposium zal Daan in twee dagdelen 7 maart en 4 april van ’s morgen 10:00 uur tot 13:00 uur de cursisten leren op welke manier men de aura en chakra’s kan genezen, leren zien en op welke manier men zich beter kan beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf door speciale meditatie technieken. De cursus is een voortzetting van eerdere cursussen die Daan heeft gegeven over Aura, Chakra en Healing (‘Hoe genees ik?’) www.daanakkerman.nl

Initiaties in Inca Sjamanisme


Programma:

7 maart 2020 14:00 uur tot 17:00 uur en 5 sept. 2020 14:00 uur tot 17:00 uur zal de middag worden waargenomen door gastdocentes: Tineke ten Cate en Hanneke van Rijsbergen


Tineke ten Cate en Hanneke van Rijsbergen


Over Tineke ten Cate

Terugkijkend weet Tineke dat zij de kiemen voor haar intensieve verbondenheid

met het Inca sjamanisme heeft meegenomen bij haar geboorte, in haar ziel, energielichaam, dna, genen, verbonden via bloedlijnen en vorig levens.

Als meisje had zij al een sterke verbondenheid met de natuur, het water, het vuur, de lucht en de aarde, en was zich sterk bewust van de wolken wereld. Zij leefde in haar eigen wereld van fantasie, sprookjes, legenden, groeide op bij haar helderziende grootmoeder in haar gezin met haar moeder. Haar vader lijn komt uit een healers geslacht en van haar grootmoeder van moederszijde heeft zij helderziendheid geërfd. In 1976 kwam zij terug van haar reizen rond de wereld, omdat zij niet gevonden had wat zij zocht. Besloot zij zich te vestigen in het noorden en psychologie te gaan studeren.


Na de studie psychologie

In 1990 kwam zij in aanraking met het sjamanisme. In 2011 kwam zij in aanraking met de Paqo’s van de Q’ero Nation uit de Andes Peru. Bij de tweede initiatie door Don Mariano Quispe, had zij een calling door de spirits. Zij begon met de 4 jarige training voor Pampamesayoq aan Serena Anchanchu. In haar tweede trainingsjaar begon zij te werken als coach en mentor van een nieuwe groep en werd coördinator. Zij leerde het fysieke en energetisch lichaam en de ziel te reinigen en te healen, een mesa (medicijnbuidel) op te bouwen, over de Inca kosmologie te leren, initiaties te ondergaan en zo veel meer.

Maar bovenal opende zij haar dieper hart door de healing en initiaties van de Paqos. In Tinekes eigen woorden:

“Ik voelde mij hier werkelijk thuiskomen door het allesomvattende kosmische wereldbeeld van het Inca sjamanisme, bracht het mannelijke en het vrouwelijk van mezelf in een beter evenwicht door alle licht frequenties waar de Paqos me mee verbonden en mee leerden werken. Het reizen naar alle werelden, dimensies, sterren, de verbondenheid met vele gidsen in alle 3 werelden voor healing van mijzelf, mijn ancestors, andere mensen en moeder aarde, vervullen mij met diepe dankbaarheid en vreugde. Mijn zoektocht heeft mij compleetheid gebracht.

Ik ben onuitsprekelijk dankbaar dat ik nog steeds bij de Paqos in opleiding ben.

Urpichay sonqo (vanuit het diepste van mijn hart).”


In deze workshops zullen Tineke en Hanneke een uitleg geven over de kosmologie, belangrijke rituelen en inwijdingswegen in het Inca sjamanisme.

Verder zullen ze enkele rituelen delen zoals bijv. het aanroepen van de windrichtingen, het openen van de sacred space.

Ook zullen meerdere technieken die voor healing, bescherming en reiniging gebruikt worden gedeeld en ervaren worden en alle deelnemers zullen een sterreninwijding van Sirius ontvangen.

Tineke zegt:

“Deze ervaringen en inzichten vormen in onze tijd een waardevolle aanvulling op bestaande   therapievormen. Zij kunnen de kwaliteit van je leven op vele vlakken verbeteren als je bereid bent in contact te treden met de wereld van de sjamaan; de wereld waarbinnen alles leeft en deel uitmaakt van een groter geheel.”


Sjamanisme is de oudste spirituele leefwijze die de mensheid kent. Sjamanisme komt in alle werelddelen voor en gaat er van uit dat alles een eigen bewustzijn en een eigen energieveld heeft. De quantum fysica en de uitgangspunten van het sjamanisme lopen hierbij verrassend synchroon. Als een energieveld is verstoord probeert de sjamaan in wijsheid en met liefde het evenwicht te herstellen. Healing binnen de sjamanistische traditie houdt in een herstel van het evenwicht en de verbondenheid op de vele niveaus waarop deze verstoord kunnen zijn; van fysiek, emotioneel, mentaal tot spiritueel en van persoonlijk tot maatschappelijk. Kenmerkend voor de sjamaan is dat hij of zij op een energetisch niveau zijn of haar werk doet, met één been in deze realiteit en met het andere been in andere dimensies. Hij of zij kent het mysterie van de dood en de onsterfelijkheid van de ziel. Tineke ten Cate en Hanneke van Rijsbergen zijn door de paqo’s van de Q'ero nation, Andes, Peru, ingewijd op het mystieke pad van de Pampamesayoq (Aardehoeder) en zijn sinds 2012 bij hen in de leer. De paqo’s hebben toestemming gegeven om trainingen, initiaties en wijsheid die ze van hen ontvingen aan anderen door te geven.


Over Hanneke van Rijsbergen


Hanneke van Rijsbergen

Werkt sinds 1994 met het energie-medicijn, is getraind in de traditie van de Spiritual Human Yoga, in 2008 ingewijd als sjamaan en in 2012 door de Paqo’s van de Q’ero Nation in Peru ingewijd op het mystieke pad van de Pampamesayoq.

Ze werkte jarenlang in het bedrijfsleven, had gedurende 6 jaar een bestuursfunctie bij de voormalige School voor Sjamanisme en is sinds 2013 adj. coördinator, coach en mentor van de training voor Pampamesayoq. In haar sjamanistische, energetische healing praktijk “MAYU” werkt zij vanuit een diepe verbondenheid met de kosmos; de mystieke multi-di-MENS-ionale verbinding met de sterren, de mountains, spirits en de aarde zijn voor haar een bron van vreugde en informatie. Haar passie is het zichtbare en het onzichtbare verbinden om bewustwording, heling en balans te bewerkstelligen.

Tineke en Hanneke zullen in deze training de cursisten initiëren in de geweldige wereld van het Inca Sjamanisme via de vele mogelijkheden en technieken ter genezing, cleaning en bescherming van het energetisch lichaam. Op deze link vind je nog veel meer informatie over het Inca Sjamanisme en ook over Tineke ten Cate en Hanneke van Rijsbergen. https://incasjamanisme-nederland.nl
Praktische oefeningen en Trainingen in Kriya Yoga volgens Yogananda

Programma:

8 maart 2020 10:00 uur tot 13:00 uur en 6 sept 2020 10:00 uur tot 13:00 uur zal de ochtend worden waargenomen door gastdocente: Ellen van Vulpen

Over Ellen van Vulpen


Al sinds Ellen haar jeugd heeft zij, Ellen van Vulpen (1962), belangstelling voor natuurlijk genezen en massage. Tijdens haar werkzaamheden als verpleegkundige is zij zich gaan verdiepen in massage. Het effect van massage op een mens boeide haar dermate, dat zij zich verder is gaan scholen in therapeutische massages en energetische behandelingen die veel dieper doorwerken in het lichaam om het te kunnen helen.

Ook is het haar passie om kinderen die niet lekker in hun vel zitten, uit balans zijn, te helpen het evenwicht in zichzelf weer te vinden.Daartoe volgde Ellen een 4-jarige opleiding kindercoaching. De laatste jaren heeft Ellen zich geschoold in meditatie en vooral in Kriya Yoga omdat zij daarmee mensen een tool kan aanreiken waarmee

men zelf aan persoonlijke groei kan werken.


Paramhansa Yogananda


Bekend van de spirituele bestseller “Autobiografie van een Yogi” bracht de lang geheim gebleven Kriyayoga, met daarin de meest effectieve meditatietechniek naar het Westen.

Meditatie wordt steeds breder erkend als een belangrijk hulpmiddel op weg naar gezondheid en succes. Het is een spirituele beoefening voor persoonlijke groei, die al duizenden jaren over de hele wereld wordt beoefend met voorspelbare resultaten.

Vele facetten van het leven - zakelijk, relationeel, gezondheid - kunnen worden verbeterd door Kriya Yoga. Het helpt o.a. emotionele stress te verminderen, de concentratie te verbeteren en met meer vreugde in het leven te staan.

En bovenal ontdek je je hoogste potentieel. Je komt weer in contact met je eigen levensbron.


In deze training leer je de basismeditatie van de Kriya Yoga, onderdeel van de eeuwenoude Indiase Raja Yoga traditie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een techniek die de concentratie verhoogt en het denken tot rust brengt. Een ademtechniek brengt de emoties tot rust.

Verder komen diverse meditatiehoudingen, bewustzijnslagen, de zielskwaliteiten van de mens aan bod en energie oefeningen die helpen meer ontspannen en vitaler in het leven te staan.   www.anandanederland.nl / www.helenderwijs.net
Opleidingen/trainingen/Ellen van Vulpen

Verpleegkunde A en C.C.U. (Coronary Care Unit), M.G.Z. Maatschappelijke Gezondheidszorg, Sportmassage, Haptonomische ontspanningsmassage,Therapeutic Touch, Bioreleasemassage, Babymassage, Holistic pulsing, Metamorfosemassage, Voetreflexmassage, Holistische Kindercoaching, Energetische Natuurgeneeskunde, Raja Yoga meditatiedocent, EMDR.


Het Talenten Spel


Programma:

8 maart 2020 14:00 uur tot 17:00 uur en 6 september 2020 14:00 uur tot 17:00 uur zal de middag worden waargenomen door gastdocente: Paula Beentjes


Paula Beentjes is van huis uit jurist. En sinds 2009 werkzaam als coach en bemiddelaar voor ouders en gezinnen.

Sinds enige jaren is zij daarnaast ook werkzaam als Talentencoach en Talententrainer. Het is voor haar elke keer weer een vreugde deelnemers te begeleiden in deze innerlijke reis naar hun talenten. Talentenspel kan zowel individueel als in groepen gespeeld worden. Iedere deelnemer krijgt een eigen spelbord en speelt voor zichzelf.

Een aantal oefeningen zullen in tweetallen uitgevoerd worden.


Talentenspel in Vogelvlucht


Het Talentenspel is een bewustwordings- en zingevings-spel. De krachtige methodiek van het spel bied je een directe en speelse toegang tot je onbewuste.


Dit traject geeft je de kans om jouw innerlijke rijkdom te leren kennen; sommige talenten ken je al goed, maar tijdens dit spel kunnen ook schatten worden blootgelegd, die diep in jou verborgen liggen en waarvoor de tijd rijp is om er iets mee te gaan doen.

Deelname aan het spel brengt inzicht hoe jij de talenten die je in je hebt concreet kunt gaan inzetten in jouw leven. Want je talenten zijn er voor jou, voor de ontplooiing van jouw unieke wezen.

En dat is precies wat dit ‘spel’ doet, het helpt jou datgene wat jij ten diepste bent naar de oppervlakte te brengen, datgene wat jij aan jezelf en -via je werk of door jouw ‘zijn’- aan de wereld te geven hebt.

Ben jij ook benieuwd naar de verborgen schatten in jouzelf?

Het Talentenspel komt in de twee weekends van het symposium steeds een dagdeel aan bod.

Tijdens het eerste weekend gaan we een dagdeel aan de slag met het Ronde Tafelbord (Wereldbord), dit is meer op exploratie gericht op vragen als: wat zijn jouw unieke talenten? En wat vertellen zij jou?


En als vervolg hierop, gaan we in het tweede weekend van het symposium aan de slag met het Levensboombord, hier valt alles op zijn plek. We sluiten de tweede dag af: met de formulering van de levensmissie. Deze levensmissie gaat ieder met behulp van alles wat aan het licht is gekomen, formuleren. Het belooft een spannend en leerzaam symposium te worden.

Opgave, deelname en de kosten.

Het deelnemen aan het Symposium Praktische Spirituele Ontwikkeling bestaat uit een vierdaagse (twee weekenden) durend symposium 4 gastdocenten en 2 assistent gastdocenten van YogaCentrum NovaStrada zullen verdeeld over 8 dagdelen hun lessen aanbieden aan de deelnemers. Zoals hierboven beschreven in het programma! Je kunt alleen inschrijven voor alle dagdelen en niet partieel. Deelnemen aan het Symposium kost relatief gezien nog geen € 125,00 per dag!

Deelnemen kan na schriftelijke (e-mail), of telefonische opgave uw reservering en recht op deelname staat vast indien u vòòr 25 februari 2020 een bedrag hebt overgemaakt van € 299,00 onder vermelding van Symposium en uw telefoonnummer postcode en huisnummer dan kunnen we u altijd bereiken in geval van calamiteiten.

Het totaal bedrag is € 499,00 Dit is inclusief Koffie/Thee/Water en Lunch etc. U mag het restbedrag van € 200,00 overmaken vòòr 25 maart 2020.

Er zijn per weekend 4 dagdelen steeds van 10:00 uur tot 13:00 uur en van 14:00 uur tot 17:00 uur. Tussen 13:00 en 14:00 uur is er een uitgebreide vegetarische en (zoveel mogelijk) biologische lunch. Koffie/Thee/water met iets lekkers is het hele symposium door verkrijgbaar.

Aanmelden/Informatie op onderstaande telefoonnummer en/of e-mail adres svp

Adres:

Hereplein 3
9711 GA GRONINGEN
06 53104794

Contact
Site: www.esoterischgenootschap.nl
E-mail: daanakkerman@icloud.com
Mobiel: +31 (0)6 5310 4794

Data

GRONINGENLEEUWARDEN


APELDOORN KLARENBEEK

AMSTERDAM


Lezingen Herfst 2021

Enkel bij aanmelding max. 30 personen 0653104794

SEPTEMBER
De Hooggevoelige mens

In deze lezing put Daan uit zijn jarenlange ervaring als paragnost en wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van het thema hooggevoeligheid.
Daan geeft al jaren cursussen over intuïtieve ontwikkeling, hij heeft menig persoon geleerd beter te kunnen omgaan met hooggevoeligheid, ook in deze lezing zal Daan een aantal praktische tips geven hoe u gemakkelijker kan omgaan met hoog-gevoeligheid, ook ‘nieuwetijdskinderen’ zijn vaak hooggevoelig.
Daan zegt over hooggevoelige mensen: “Gevoelige mensen zijn er natuurlijk altijd geweest. Het begrip ‘hooggevoeligheid’ bestaat nog niet zo lang. In het jaar 2000 las ik er voor het eerst over in een artikel in Psychologie Magazine. Daarin werd het boek van Elaine Aron besproken: The Highly Sensitive Person, (HSP) dat toen nog alleen in het Engels verkrijgbaar was, nu gelukkig ook in het Nederlands. Ik las dat artikel met stijgende verbazing, het ging namelijk helemaal over mij en vele anderen die ik ontmoet in mijn praktijk.
Ik zal nooit vergeten hoe het boek mijn eigen ervaringen bevestigde. Opeens schrijft iemand dat 10 procent van de mensheid zo is.” Maar als je dan hooggevoelig bent hoe ga je daar mee om? Hoe ervaar je dat? Hoe plaats je jezelf in deze toch nog steeds erg rationele wereld? Over deze en aanvullende thema’s gaat het deze avond.Natuurlijk is er na de pauze ook gelegenheid uw eigen ervaringen te delen of hierover vragen te stellen en Daan zal ook zeker ingaan op vragen over het thema.

OKTOBER
Jezus de Boeddhist

In deze lezing put Daan uit zijn jarenlange ervaring als paragnost en wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van het thema.
Daan geeft al jaren lezingen over spirituele ontwikkeling, ook in deze lezing zal Daan vertellen over zijn praktijk ervaringen over reïncarnatie en dat wat de Meesters van het Licht hebben verteld en de talloze trance sessie over reïncarnatie en de Bijbel.
In het Katholicisme wordt de leer van reïncarnatie afgewezen, als zijnde een dwaalleer, en als niet Christelijk. Maar is dit wel de waarheid? Nu wij de oorsprong van de Bijbel en vooral het Nieuwe Testament kennen, door de vertaling van de “Dode Zeerollen” werpt dit een compleet nieuw licht op de Bijbel en de oorspronkelijke kerk. En zal blijken dat het Christendom zijn wortels heeft in het Boeddhisme en niet in het Jodendom.
We kunnen nog steeds zien waar in de Bijbel reïncarnatie heeft gestaan en waar het is uitgewist op last van de Romeinse Keizer. Daan Akkerman zal een boeiende uiteenzetting geven over reïncarnatie en de zin daarvan, t.o.v. eeuwig in Gods Koninkrijk verblijven ofwel eeuwig in de Hel en dat de Christelijke religies ten onrechte reïncarnatie als niet Christelijk afwijzen. Of als Gnostische dwaalleer.

NOVEMBER
De geheimen van den Tarot

In deze lezing put Daan uit zijn jarenlange ervaring als paragnost en Tarot kaarten lezer. Daan geeft al jaren lezingen over spirituele ontwikkeling ook heeft Daan al tientallen cursussen geven over Tarot en Numerologie. Ook in deze lezing zal Daan vertellen over zijn praktijk ervaringen over Tarot en Numerologie.
De Tarot is een eeuwen oud orakel, die al in de 14e eeuw in zijn huidige vorm voorkwam in zuid Europa. De Tarot kaarten bestaan uit 22 kaarten “de grote Arcana” en 56 kaarten “de kleine Arcana” samen vormen ze de grote machten zoals de maan, de zon, de dood, de liefde etc. terwijl de kleine Arcana de zogenaamde hofkaarten meer zegt over de onderlinge menselijke verhoudingen.
De Tarot is vooral een raadgever en nooit een oordeel, zo kan men altijd de goede raad van de Tarot ter harte nemen.
Maar men hoeft de raadgeving nooit blind te volgen. Trekt men bijvoorbeeld de kaart “De Dood” op een bepaalde vraag, dan zou dit meestal niet betekenen dat men binnenkort sterft, maar zal de kaart willen zeggen dat u rekening moet houden ten opzichte van de vraagstelling dat er een grote transformatie aan zit te komen. Want de dood is immers een transformatie van het stoffelijke naar het geestelijke.
Daan Akkerman geeft al sinds 1981 Tarotkaart leggingen en cursussen in binnen en buitenland, zo voorspelde hij o.a. via de Tarotkaarten in januari 2008 tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Esoterisch Genootschap, de aankomende malaise in de huizenmarkt en de krediet crisis, en zoveel meer. Ook in deze lezing zal Daan Tarotkaart leggingen demonstreren voor de bezoekers en zijn toekomst voorspellingen via de kaarten aan de bezoekers doorgeven.

Locatie Groningen


Locatie Amsterdam


Locatie Leeuwarden


Apeldoorn – Klarenbeek

  • Jo-choaching - www.jo-coaching.nl
  • 06 5264 3400
  • Hanekerweg 15
    7381 AM Klarenbeek